Nogometni suci ponovo u humanoj misiji

Danas, kada je najteže ‘biti fin’, često neargumentirano osporavane nogometne suce iz 17 regionalnih udruženja s područja čitave BiH, a pod okriljem Komiteta za suce i suđenje NS/FS BiH, okupile su se u danima vikenda u Sarajevu na tradicionalnom humanitarnom turniru “Suci humanitarci”, piše sportsport.ba.

U ovoj humanoj misiji sudjelovalo je blizu 250 sudaca i instruktora suđenja, koji će svojim dobrovoljnim prilogom pomoći u skupljanju novčanih sredstava za liječenje bivšeg reprezentativca u nogometu Safeta Hodžića.

 

 

Ne možemo da ne spomenemo dosadašnje humanitarne akcije u organizaciji Udruženja sudaca iz čitave BiH. Novčana pomoć od dva do sada organizirana humanitarna turnira uručena je Roditeljskoj kući u Sarajevu, dok su u Zenici suci u više navrata sudjelovali u dobrovoljnom darivanju krvi, pomoć poplavljenim područjima te redovnoj financijskoj pomoć kolegi za liječenje kćeri u inozemstvu.

Iz Organizacionog odbora ove tradicionalne humanitarne akcije ističu veliku zahvalnost na bezrezervnoj podrški predsjednik NS/FS BiH Elvedinu Begiću, direktorima Adnanu Džemidžiću i Elmiru Pilavu, kao i Odjelu za suce i suđenje. Tehničku organizaciju ovogodišnjeg turnira odradilo je udruženje nogometnih sudaca i instruktora Kantona Sarajevo, dok će se sljedeći organizirati na drugim područjima BiH.

 

 

Prvo mjesto osvojila je ekipa Sarajevo/Goražde, drugo Istočno Sarajevo/Trebinje, a treće Zenica/Travnik. Za najboljeg igrača turnira je proglašen Emir Omerhodžić, član Udruženja Sarajevo, dok je nagradu za fair play dobila Vesna Miletić, sutkinja iz Istočnog Sarajeva. Treba istaknuti da su prisutni mogli osvojiti i nagrade kupovinom tombola, a prvu nagradu poklon bon od firme Kramar, najbolje auto kuće u BiH osvojio je Ivan Pranjić iz Udruženja sudaca Kantona Tuzla.

 

 

„Unatoč lošem vremenu praćenom velikim snijegom i ledom, mi smo uspjeli stići do Sarajeva. Glavni igrači nisu mogli proći jer je cesta u subotu bila zatvorena što nas je u završnici i koštalo da nismo mogli napraviti bolji rezultat. U biti smo zadovoljni jer druženje i humanitarni karakter su najvažniji čimbenici ove naše turneje u Sarajevu. Hvala domaćinu na odličnoj organizaciji i još boljem gostoprimstvu. Velika zahvala i momcima iz Mostara jer smo dostojno predstavili obje županije. Djelovali smo kao ekipa u svakom smislu ove rijeci i jedva čekamo sljedeće godine da idemo u Banja Luku gdje smo već zacrtali da ćemo osvojiti prvo mjesto. Operacija “Banja Luka“ već od danas kreće”, rekao je kapetan ekipe Goran Paradžik te zahvalio sponzorima koji su potpomogli ovu akciju humanitarnog karaktera: KramarLjubuški, Central osiguranjeVinarija NuićSvadbeni salon Antonela i Toni Kraljević, ministar financija Županije Zapadnohercegovačke.

 

Nakon turnira za liječenje Hodžića uplaćeno je 2.000 KM.

© 2022. Udruga nogometnih sudaca i instruktora Županije Zapadnohercegovačke. Sva prava pridržana!

 E-mail: unsizzh@gmail.com

Partneri


           

 

Pretraga