Održano polaganje ispita za nogometne suce

Nakon što su iz Udruge nogometnih sudaca Zapadnohercegovačke županije objavili poziv za odabir nogometnih sudaca, prošli tjedan zainteresirane osobe su polagale ispit sa željom postajanja novog mladog nogometnog suca ili sutkinje.

Ispit za nogometnog suca mogli su pristupiti kandidati od 16 godina od 35 godina, a polaganjem ispita mogu obavljati dužnost suca na seniorskim i veteranskim utakmice s navršenih 18 godina.

Polaganja ispita je održano u Širokom Brijegu u prostorijama Logos. Uvodni dio, pripremu teorije i pismenog rada odradili su instruktori suđenja Marinko Jelić i Gojko Bandić, a pismeni dio pripremio je Miro Hrkač.

Sudci koji su položili ispit su Karlo Kvesić, Mateo Ivanković, Frano Bazina, Jakov Ćavar, Matea Marušić, Petra Ćužić, Mate Bilić, Josip Begić i Marko Šušak. Ovi suci koji su uspješno položili ispit postali su članovi i sudjeluju u radu Udruge te položenim ispitom omogućava im se stjecanje sudačkog iskustva na Hej omladinskoj ligi.

„Svi kandidati su nogometaši, koji su aktivno sudjelovali u svojim klubovima. Dvije djevojke igraju za ŽNK Široki, jedna golman, a druga kapetan ekipe. Pohvalno je što su svi kandidati studenti. Po onome što smo vidjeli zadovoljni smo kandidatima jer su svi položili pismeni dio. Sad je na nama u Udruzi da od njih pokušamo napravit nogometne suce za najviše domete, pa ček i Europu. Svi kandidati su dobili kompletnu sudačku opremu, knjige s pravilima nogometne igre i satove, tako da im samo preostaje da budu delegirani za utakmicu i odrade najbolje svoj posao“, kazao je premijerligaški nogometni sudac Goran Paradžik, predsjednik Udruge nogometnih sudaca i instruktora u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

© 2022. Udruga nogometnih sudaca i instruktora Županije Zapadnohercegovačke. Sva prava pridržana!

 E-mail: unsizzh@gmail.com

Partneri


           

 

Pretraga